Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Danske børn laver (ikke) mad
TVOptagelse
Madmagasinet
Danske børn laver (ikke) mad
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Kun 9% af danske børn har en fast maddag derhjemme, for i en stressende hverdag er det for tidskrævende for forældrene at lade børnene deltage aktivt i madlavningen. Børnene får typisk end ikke lov til at smage maden til, men må nøjes med fx at røre i en gryde. Vil man gerne gøre det sjovt for børnene at være med til madlavningen, er der en række råd: de skal have hele ansvaret for én sjov opgave i køkkenet, og de voksne må ikke irettesætte dem; børnene skal have godt køkkenværktøj; der skal laves en madplan med mindst én ugentlig maddag til børnene, hvor de suverænt bestemmer menuen. I folkeskolen er faget hjemkundskab (fra sommerferien 2014 kaldet "madkundskab") alt for ofte nedprioriteret til et "hyggefag" i folkeskolen, fortæller formand for Foreningen for Madkundskab, Lone Carlson. På ca. halvdelen af danske skoler undervises der af ikke-faglærere i hjemkundskab, og der sættes alt for lidt tid og for få penge af til faget. Og det er et problem, for forskningsstatistikker viser, at når børn laver mad selv hjemme og i skolen, så efterlever de oftere kostrådene til sund mad.


"Danske børn laver (ikke) mad" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Christian Bitz
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2014
Faustnummer
TV0000029194
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 24 min
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
24 min..
TV-dato
22. apr. 2014 kl. 21.55