Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Flymad
TVOptagelse
Madmagasinet
Flymad
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Flymad har et dårligt ry, for selv om den er æstetisk anrettet i de små bakker, er det er som om, at den ikke smager af ret meget. Og det er der faktisk gode grunde til: Tungens smagsløg og dens evne til smage surt, sødt, salt, bittert og umami påvirkes af det lave iltindhold ved 10 kilometers højde, og derfor bliver vores smagsevne ringere - lidt lige som når vi er forkølede og ikke kan smage maden så godt. Lugtesansen er også med til at påvirke vores smagsoplevelse, og den tørre luft i flykabinen gør vores næse mindre sensitiv. Desuden er flyselskaberne opsatte på at opnå en høj grad af holdbarhed og fødevaresikkerhed, så der bruges mange E-numre i flymaden. Og så skal maden jo køles ned, før den kommer ombord på flyet, og den skal varmes hurtigt op i en mindre mikrobølgeovn under flyvningen. Det betyder, at bl.a. kogt fisk nemt kommer til at blive tør og meget mindre lækker. En prøvesmagning af flymad på landjorden viser, at maden faktisk er en meget bedre spiseoplevelse end i luften, uden at der dog er tale om nogen gourmetoplevelse.


"Flymad" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Christian Bitz
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2014
Faustnummer
TV0000030696
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 25 min
Sprog
Dansk, Engelsk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
25 min..
TV-dato
9. sep. 2014 kl. 21.55