Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Honning
TVOptagelse
Madmagasinet
Honning
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Mette Frisk taler med en dansk biavler om, hvordan bierne egentlig laver honning, og hvordan den videreproduceres af biavleren til det færdige produkt. Det pakkes og sendes til de store producenter, hvor honningen opvarmes og røres for at undgå krystallisering. 80% af den solgte honning i Danmark er fra udlandet, og der er utallige typer, for forbrugerne har mange forskellige præferencer i forhold til smag, konsistens, farve osv. Professor i fødevarekemi Leif Skibsted forklarer om honningens kemiske egenskaber, de mange myter om honnings sunde egenskaber, og han fremhæver, at honning ikke er væsentligt sundere end sukker. Der produceres ikke økologisk honning i Danmark, for EU's økologikrav er meget uklare, men fortolkes mere restriktivt i Danmark end i udlandet. Det skyldes bl.a., at Danmark er et meget lille land, så der er næsten ingen steder, hvor bier fra et bistade i en radius på 3 kilometer kun kan finde blomster, planter m.v., som ikke er sprøjtede. Honningproduktionen falder i Danmark, og da bier også bruges til at bestøve frugttræer m.v., må man importere bier til Danmark. Al den danske honning, som faktisk produceres, bliver solgt med det samme, og specielt lynghonning er populær.


"Honning" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Adam Aamann
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2014
Faustnummer
TV0000031150
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 25 min
Sprog
Dansk, Svensk (sporadisk)
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
25 min..
TV-dato
14. okt. 2014 kl. 21.55