Tilbage
Madmagasinet
Mandler og marcipan
DR1
Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. I udsendelsen vises det, hvordan Odense Marcipan laver rå marcipan af 63% mandler, 28% sukker og vand til at give konsistens. Der blandes en smule bitre mandler i for at give den karakteristiske smag af rå marcipan. I bagemarcipan er der til gengæld kun 15% mandler, men masser af billigere abrikoskerner, for det egner sig angiveligt bedre til kransekagemasse. I Tyskland kaldes blandinger med få mandler og mange abrikoskerner for "percipan", men i Danmark må det gerne kaldes "marcipan". Mange mandler har gnavemærker eller små huller efter insektlarver, men de udgør ikke et smags- eller sundhedsproblem, for mandlerne er blevet vasket rigtig godt, før de pakkes. I Danmark konsumerer vi i alt omkring 1200 tons marcipan og percipan om året.
Mandler og marcipan
7.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR1
Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. I udsendelsen vises det, hvordan Odense Marcipan laver rå marcipan af 63% mandler, 28% sukker og vand til at give konsistens. Der blandes en smule bitre mandler i for at give den karakteristiske smag af rå marcipan. I bagemarcipan er der til gengæld kun 15% mandler, men masser af billigere abrikoskerner, for det egner sig angiveligt bedre til kransekagemasse. I Tyskland kaldes blandinger med få mandler og mange abrikoskerner for "percipan", men i Danmark må det gerne kaldes "marcipan". Mange mandler har gnavemærker eller små huller efter insektlarver, men de udgør ikke et smags- eller sundhedsproblem, for mandlerne er blevet vasket rigtig godt, før de pakkes. I Danmark konsumerer vi i alt omkring 1200 tons marcipan og percipan om året.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetVært
Adam Aamann
Mette Frisk
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2014
Faustnummer
TV0000032054
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 24 min
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
24 min..
TV-dato
9. dec. 2014 kl. 21.55