Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Mandler og marcipan
TVOptagelse
Madmagasinet
Mandler og marcipan
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. I udsendelsen vises det, hvordan Odense Marcipan laver rå marcipan af 63% mandler, 28% sukker og vand til at give konsistens. Der blandes en smule bitre mandler i for at give den karakteristiske smag af rå marcipan. I bagemarcipan er der til gengæld kun 15% mandler, men masser af billigere abrikoskerner, for det egner sig angiveligt bedre til kransekagemasse. I Tyskland kaldes blandinger med få mandler og mange abrikoskerner for "percipan", men i Danmark må det gerne kaldes "marcipan". Mange mandler har gnavemærker eller små huller efter insektlarver, men de udgør ikke et smags- eller sundhedsproblem, for mandlerne er blevet vasket rigtig godt, før de pakkes. I Danmark konsumerer vi i alt omkring 1200 tons marcipan og percipan om året.


"Mandler og marcipan" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Adam Aamann
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2014
Faustnummer
TV0000032054
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 24 min
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
24 min..
TV-dato
9. dec. 2014 kl. 21.55