Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Pizza
TVOptagelse
Madmagasinet
Pizza
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Købepizza er hurtigt og nemt, og måske derfor tre gange så populær blandt unge som blandt ældre danskere. Den italienske pizzabager David Biffani laver traditionel, hjemmelavet pizza: Han bruger kun et kilo mel, lidt salt, en halv liter vand og lidt surdej, og så ælter han dejen forsigtigt, så den ikke bliver for kompakt, hvorpå den langtidshæver. Laver Biffani den på romersk facon, rulles dejen helt tynd med en pind og bages i over 2 minutter ved høj temperatur, men laver han den på napolitansk facon, så rulles dejen ud med hænderne og bliver lidt tyk, hvorpå den bages 1 minut ved en meget høj temperatur. I en købt pizzadej er der op til 16 ingredienser, og de fleste af dem skal give dejen en længere holdbarhed. Pepperoni er en populær og oprindelig amerikansk pizzatopping, der navnlig består af kød, spæk og krydderier, og som pakkes i en beskyttet atmosfære for at øge holdbarheden. Pizzabakker er som megen anden emballage (men også regntøj osv.) coatede med fedtafvisende stoffer (perfluorerede stoffer som pfoa, pfos osv.), der ifølge videnskabelige undersøgelser kan føre til uønsket abort, allergi, hormonforstyrrelser o.a. Disse stoffer er nu over alt i vores dagligdag, og det kræver omtanke at minimere risikoen for at blive udsat for dem i alt for store og farlige doser.


"Pizza" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Adam Aamann
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2015
Faustnummer
TV0000034841
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 23 min
Sprog
Dansk, Engelsk, Svensk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
23 min..
TV-dato
18. aug. 2015 kl. 21.55