Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Kaffe
TVOptagelse
Madmagasinet
Kaffe
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Danskerne har et helt unikt forhold til kaffe og drikker tre til fire kopper om dagen, hvilket giver os en placering i top 5 blandt kaffedrikkende nationer. Og vi bruger flere og flere penge på eksotisk kaffe, men hvad er god kaffe egentlig? Frisk plukket kaffebønner i Costa Rica, og følger processen med udtagning, tørring og pakning af bønnerne. Aamand ser på kafferistning i Roskilde og smager på sorterne Robusta og Arabica, som er henholdsvis den billige og den dyrere sort. Formalet kaffe skal man beholde i posen og klippe hullet så lille så muligt for at undgå den iltning, der med det samme begynder at forringe kaffens aroma. Robusta fylder op til 50% i billig, formalet supermarkedskaffe, så når kaffebønner er dyrere end formalet kaffe, er det fordi kunderne let kan kontrollere, se og dufte kvaliteten i butikken, før de kværner bønnerne derhjemme. Bønnerne i en pose skal helst være homogene og fx have samme størrelse, så de er blevet ristet lige lang tid og har samme aroma.


"Kaffe" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Adam Aamann
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000100558
Fysisk beskrivelse
28 min, TV-optagelse
Sprog
Dansk, Spansk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
28 min..
TV-dato
23. mar. 2016 kl. 21.00