Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Gluten
TVOptagelse
Madmagasinet
Gluten
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Salget og udvalget af glutenfri produkter er vokset markant. Gluten er et protein, der giver elasticitet og luftighed i dej, men nogle relativt få mennesker lider af mavesygdommen cøliaki og kan ikke tåle gluten. Derfor er der opstået en niche af glutenfri fødevarer, bl.a. brød, der i stedet for fx hvedemel indeholder rismel, majsmel hvedestivelse (uden proteiner) osv. Der er tale om forarbejdede produkter, som er dyre og ikke specielt sunde, så for glutenallergikere er det sundere at fortære uforarbejdede råvarer som mælkeprodukter, risnudler, grøntsager, fisk o.a. Det er uafklaret, om gluten generelt kan have en negativ indflydelse på helbredet, selv om man ikke har cøliaki, og det har ført til, at en glutenfri livsstil i nogle kredse bliver anset for at være nøglen til at løse mange skavanker, både fysiske (fx snorken og forstoppelse) og psykiske.


"Gluten" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
  • Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
    • Sundheds- og seksualundervisning og familiekundskab
Vært
Adam Aamann
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000100755
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 29 min
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
29 min..
TV-dato
6. apr. 2016 kl. 21.00