Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Bananer
TVOptagelse
Madmagasinet
Bananer
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Bananer er den frugt, vi spiser allermest af, og den indeholder sunde antioxidanter som C-vitaminer og mineraler som magnesium. Mette Frisk ser på konventionel bananproduktion i Costa Rica, og det indebærer både sprøjtemidler og farlige arbejdsforhold. De grønne og hårde bananer høstes i Costa Rica, og kølet ned til 12-13° sejles de over Atlanten. Fremme i Danmark modner de ved at stå i et varmt rum fyldt med ætylengas. Hjemme hos forbrugeren skal bananen opbevares ved stuetemperatur, og man kan fremskynde modningsprocessen ved at lægge bananerne sammen med æbler og tomater, der naturligt indeholder ætylen. En grøn banan indeholder 80% stivelse og 20% frugtsukker, men en overmoden banan indeholder kun 10% stivelse og 90% frugtsukker, så den er meget sødere og er efter en tur i fryseren perfekt til at lave bananmousse af. Der er hormonforstyrrende pesticider i selve frugtkødet under skrællen på konventionelt dyrkede bananer, men langt under grænseværdierne for, hvad der er farligt. Navnlig for gravide og små børn er det dog sikrere at vælge økologisk dyrkede bananer.


"Bananer" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Adam Aamann
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000100834
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 28 min
Sprog
Dansk, Engelsk (sporadisk), Spansk (sporadisk)
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
28 min..
TV-dato
13. apr. 2016 kl. 21.00