Du er ikke logget ind
Del
Tilbage
Billede af materialet Pasta
TVOptagelse
Madmagasinet
Pasta
7.-10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser

DR1

Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Danskerne spiser rigtig meget hvid pasta, men sund fuldkornspasta bliver stadig mere populær. En god pasta laves på durum hvedemel, fordi denne korntype har hårde kerner, så pastaen ikke klistrer. Generelt overkoger danskerne pasta, og det fjerner en del af pastaens næringsstoffer og spændstighed, og fordøjelsen får mindre at arbejde med. Opskriften på pasta er enkel: Durum hvedemel, æg og ikke for meget vand. Blandingen presses hårdt, så den kun er 0,9 millimeter tyk, hvorpå den tørres 14-16 timer ved 38° i høj luftfugtighed. Den færdige pasta testes på knækket, der skal lyde "sprødt", og pastaen skal have en let riflet overflade, så den kan tage imod smagen fra tomatsauce m.m. Sund pasta lavet på fuldkornshvedemel har flere fibre, vitaminer og mineraler, men foretrækker man hvid pasta, kan man bare spise grøntsager sammen med pastaen, og faktisk er kulhydraterne i (hvid) pasta gode for vores blodsukkerbalance. Frisk pasta er også blevet populær, og den kan holde sig i op til 50 dage i emballagen, hvis den varmebehandles, pasteuriseres og gaspakkes med nitrogen og CO2.


"Pasta" er en del af

Serie
Madmagasinet

Side
af

Log ind og få adgang

Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet
Vært
Adam Aamann
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000101215
Fysisk beskrivelse
29 min, TV-optagelse
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
29 min..
TV-dato
11. maj 2016 kl. 21.00