Tilbage
Madmagasinet
Færdigretter
DR1
Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Og de mange færdigretter, som vi spiser som aftensmad i en stresset hverdag, er ofte usunde. I en tredjedel af de danske hjem består aftensmaden helt eller delvis af færdigretter, og 71% af os bruger kun en halv time eller derunder på at lave aftensmad. Færdigretterne bruger ofte salt og gærekstrakt som smagsforstærker, og de indeholder mere end de anbefalede 1 gram salt og 3 gram sukker pr 100 gram føde, mere end 30% fedt og 10% mættet fedt, og så har de et højt kalorieindhold. Vil man købe de sundeste færdigretter, kan man se efter nøglehulsmærket og efter en kort og let forståelig ingrediensliste uden e-numre og tilsætningsstoffer. Salget af kogebøger stiger, men det er generelt kun til særlige lejligheder, at vi bruger den fornødne tid i køkkenet, og de flotte kogebøger nærer i stedet en livsstilsdrøm om, hvordan vi gerne vil opfatte os selv. Kogebøger med mad, der kan tilberedes på 30 minutter, lover mere, end de som regel kan holde, men der findes råvarer, som er hurtige at tilberede: Sæsonens fisk, kotelet af kamstykke, kyllingebryst, skært og mørt oksekød, andebryst, grøntsager, krydderurter m.m. Og så kan man planlægge maden og fx sætte marineret kød i køleskabet dagen før, at det skal tilberedes og spises.
Færdigretter
7.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR1
Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Og de mange færdigretter, som vi spiser som aftensmad i en stresset hverdag, er ofte usunde. I en tredjedel af de danske hjem består aftensmaden helt eller delvis af færdigretter, og 71% af os bruger kun en halv time eller derunder på at lave aftensmad. Færdigretterne bruger ofte salt og gærekstrakt som smagsforstærker, og de indeholder mere end de anbefalede 1 gram salt og 3 gram sukker pr 100 gram føde, mere end 30% fedt og 10% mættet fedt, og så har de et højt kalorieindhold. Vil man købe de sundeste færdigretter, kan man se efter nøglehulsmærket og efter en kort og let forståelig ingrediensliste uden e-numre og tilsætningsstoffer. Salget af kogebøger stiger, men det er generelt kun til særlige lejligheder, at vi bruger den fornødne tid i køkkenet, og de flotte kogebøger nærer i stedet en livsstilsdrøm om, hvordan vi gerne vil opfatte os selv. Kogebøger med mad, der kan tilberedes på 30 minutter, lover mere, end de som regel kan holde, men der findes råvarer, som er hurtige at tilberede: Sæsonens fisk, kotelet af kamstykke, kyllingebryst, skært og mørt oksekød, andebryst, grøntsager, krydderurter m.m. Og så kan man planlægge maden og fx sætte marineret kød i køleskabet dagen før, at det skal tilberedes og spises.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetVært
Adam Aamann
Mette Frisk
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000101272
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 29 min
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
29 min..
TV-dato
18. maj 2016 kl. 21.00