Tilbage
Madmagasinet
Asparges
DR1
Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Tyskerne forguder den hvide og dyre asparges, og hver tysker spiser på en sæson hele 1,4 kilo i gennemsnit. I Danmark spiser vi helst de grønne, men danskerne spiser generelt ikke mange asparges, og selv om vi skam har gode danske asparges, spiser vi oftest importerede og slatne grønne asparges (slatne asparges kan sættes i iskoldt vand et kvarters tid, så genvinder de deres spændstighed). Hvide asparges har en nøddeagtig smag, mens den grønnes smag minder om ærter. Kan Mette Frisk og Adam Aamann vinde danskernes hjerter med tyskernes fascination for den hvide asparges, når de hvide og grønne dyster ved Dybbøl Mølle? Den hvide vinder i hvert fald i smagstesten med 84 stemmer mod 61.
Asparges
7.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR1
Det kritiske forbrugermagasin undersøger, hvad der egentlig er af sundt og usundt i den mad, som vi danskere spiser. Tyskerne forguder den hvide og dyre asparges, og hver tysker spiser på en sæson hele 1,4 kilo i gennemsnit. I Danmark spiser vi helst de grønne, men danskerne spiser generelt ikke mange asparges, og selv om vi skam har gode danske asparges, spiser vi oftest importerede og slatne grønne asparges (slatne asparges kan sættes i iskoldt vand et kvarters tid, så genvinder de deres spændstighed). Hvide asparges har en nøddeagtig smag, mens den grønnes smag minder om ærter. Kan Mette Frisk og Adam Aamann vinde danskernes hjerter med tyskernes fascination for den hvide asparges, når de hvide og grønne dyster ved Dybbøl Mølle? Den hvide vinder i hvert fald i smagstesten med 84 stemmer mod 61.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetVært
Adam Aamann
Mette Frisk
Mette Frisk
Udgiver
DR1
Udgivelsesår
2016
Faustnummer
TV0000101374
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 27 min
Sprog
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
27 min..
TV-dato
25. maj 2016 kl. 21.00