Tilbage
DR2 Tema
Hvor farligt er kød?
DR2
Lægen Michael Mosley ser denne gang på, hvor belastende det er for det globale miljø, at vi producerer så mange dyr til kød (køer, grise, fjerkræ m.v.). Kan man nedsætte kødkvægs udledning af metan? Kan vi bruge mindre vand i produktionen? Kan vi globalt set vænne os til at spise mindre kød? Er økokyllingens velfærd vigtigere end den konventionelle fabrikskyllings lavere CO2-belastning på miljøet? Det viser sig, at én form for dyreproduktion, skaber andre problemer end en anden slags, og der er faktisk ikke nogen form for dyreproduktion, som på alle områder ville være den ideelle.
Hvor farligt er kød?
9.-10. klasse
Ungdomsuddannelser
Voksenuddannelser
DR2
Lægen Michael Mosley ser denne gang på, hvor belastende det er for det globale miljø, at vi producerer så mange dyr til kød (køer, grise, fjerkræ m.v.). Kan man nedsætte kødkvægs udledning af metan? Kan vi bruge mindre vand i produktionen? Kan vi globalt set vænne os til at spise mindre kød? Er økokyllingens velfærd vigtigere end den konventionelle fabrikskyllings lavere CO2-belastning på miljøet? Det viser sig, at én form for dyreproduktion, skaber andre problemer end en anden slags, og der er faktisk ikke nogen form for dyreproduktion, som på alle områder ville være den ideelle.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialet-
Geografi
-
Fællesfaglige fokusområder
-
Globalisering
-
Instruktør
Michael Lachmann
Vært
Michael Mosley
Udgiver
DR2
Udgivelsesår
2017
Faustnummer
TV0000107307
Fysisk beskrivelse
TV-optagelse, 45 min
Sprog
Dansk, Engelsk
Undertekster
Dansk
Materialetype
TV-udsendelse
Spilletid
45 min..
TV-dato
31. jul. 2017 kl. 20.00