Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Romaner
Dansk
Temaer
Mobning

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  4. til 6. klasse e-bog 
Huskeseddel:
Emma
De Hemmelige Youtubere

Indholdsbeskrivelse:
Hovedpersonen Magnus har et stort mørkt modermærke lige midt i ansigtet, som han er rigtig ked af og bliver drillet med af de populære drenge i klassen. Pigen Selma får Magnus overtalt til, at de skal deltage i en Youtube-konkurrence som de "De Hemmelige youtubere". De laver den ene mere kreative video efter den anden, hvor man ikke kan se, hvem de er. De ender med at vinde. Magnus udvikler sig personligt undervejs til at blive så selvsikker og stærk, at han til sidst tør stå frem med det lidt anderledes udseende, han har.


Pædagogisk note:

Trine Ferdinand
Letlæst, spændende og tankevækkende roman til mellemtrinnet, der handler om, hvordan det er som tween at leve med et anderledes udseende (stort modermærke i ansigtet) i de sociale mediers tidsalder. Romanen lægger op til at tale om selviscenesættelse, at se anderledes ud, venskabers betydning og mobning i en klasse.
Man kan i forbindelse med fælles læsning af romanen se tv-dokumentaren "Anderledes end mig", hvor virkelige menneske med modermærker i ansigtet fortæller, hvordan de har valgt at leve med det, og hvilken betydning det har, hvordan vi andre omtaler og reagerer på det.
Romanen egner sig til at stimulere elevernes læselyst, da den er let at læse, har en spændende handling og kredser om nutidige problematikker.
Overlayet lægger ikke op til et tidskrævende forløb, men rummer nogle få analysespørgsmål, som retter sig mod anslagets betydning, fortæller-typen og de medbetydninger det centrale ord "modermærke" kan have. Derudover er der refleksions-spørgsmål til de problematikker, der tages op.
Elever kan arbejde selvstændigt med spørgsmålene i overlayet, hvorefter man kan tale om dem i fællesskab i klassen.
LÆSELYST: Hvis eleverne synes godt om denne bog, kunne de måske have lyst til selv at læse Selfie Simon eller Thea og chatten. Eller læse selvstændigt videre i serien, da denne roman kun er først bog i en serie.
Se evt. de humoristiske serie 'Danmarks største youtuber' med Mick Øgendahl på Ultra i forbindelse med et forløb om youtubere. Læs evt også fagbogen Youtubere, som der er linket til under sammenhæng.

 • CFU Danmark
  Dansk. 4., 5., 6 kl.
  Dansk. 4., 5., 6 kl.
  Dansk. 4., 5., 6.. kl.
  Dansk. 4., 5., 6.. kl.


Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
4. til 6. klasse.

Antal i afdelinger:
 • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2019
CFU ID nr.: CFUEBOG1108855
ISBN: 9788702283891
DK5:
Illustrator: Runa Steppinge
Pædagogisk note: Trine Ferdinand
Pædagogisk overlay: Trine Ferdinand
Pædagogisk vejledning: Trine Ferdinand

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...