Dansk
Fortolkning
Æstetiske tekster/Litteratur
Dansk
Temaer
Identitet
Dansk
Temaer
Relationer - venner og familie
Dansk
Temaer
Ungdom

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  6. til 10. klasse e-bog 
Huskeseddel:
Emma
Ulvekongen

Indholdsbeskrivelse:
Max kæmper med at finde sin plads i livet. Hjemme er hverdagen præget af familiens forventninger, som han ikke kan indfri. Sammen med kammeraterne er han ulvekongen, som forsøger at styre flokken. Illustreret kortroman for unge fra 14 år.


Pædagogisk note:

Jan Frydensbjerg Jørgensen
'Ulvekongen' er en selvstændig fortælling, men den tager udgangspunkt i det samme miljø, som Jessens tidligere udgivelse 'Vildnis og tropehjelm'. Det kræves derfor ikke, at man har læst denne, men de to fortællinger bindes eminent og elegant sammen i både ord og streg.
Det er en voldsom historie fuld af vrede, modløshed og had - og derfor er det også en væsentlig fortælling om de unge mennesker, der efterlades af omverdenen med en følelse af ikke at lykkes. En følelse, der fører til afmagt og anarki. Samspillet mellem Sørens Jessens ord og illustrationer gør den grafiske roman til en intens og gribende historie, som de ældste elever vil kunne få en stor læseoplevelse ud af.
Den pædagogiske vejledning har til hensigt at give eleverne en udvidet forståelse af tekstens tematiseringer og samspil mellem tekst og illustrationerne. Der er lavet opgaver til før læsningen begynder, to opgaver til hvert af de 18 kapitler, som man kan arbejde med undervejs - og så afsluttende en række idéer til at arbejde i dybden med bogen, både kreativt og litterært. Her er der både opgaver, der forholder sig til sammensmeltningen mellem tekst og illustrationer, men også perspektiveringsmuligheder, der kan bringe tekstens temaer yderligere i spil.

 • CFU Danmark
  Dansk: 8., 9., 10. kl.
  Dansk: 8., 9., 10. kl.
  Dansk: 8., 9., 10. kl.
  Dansk: 8., 9., 10. kl.
 • Gyldendal
  Dansk: 6., 7., 8. kl.
  Dansk: 6., 7., 8. kl.

Sprog:
 • Dansk

Klassetrin:
6. til 10. klasse.

Antal i afdelinger:
 • Ubegrænset antal
Udgiver: Gyldendal
Udgivelsesår: 2021
CFU ID nr.: CFUEBOG1127131
ISBN: 9788702332346
DK5:
Pædagogisk note: Jan Frydensbjerg Jørgensen
Pædagogisk vejledning: Jan Frydensbjerg Jørgensen

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...