Historie
Historiebrug
Historiske scenarier
Historie
Kronologi og sammenhæng
Historiekanon
18. Stormen på Dybbøl 1864

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  8. til 10. klasse Ungdomsuddannelser Voksenuddannelser Online 
Huskeseddel:
Emma
Slagtebænk Dybbøl
historien om Slaget ved Dybbøl 1864

Indholdsbeskrivelse:
Dokumentarfilm om de to danske brødre og officerer, Ernst og Emil Schau, der deltager i Slaget ved Dybbøl 18. april 1864. Brødrene har koner og børn i København, og gennem deres breve fortælles historien om livet som soldat i det iskolde og undergangsprægede felttog, som den danske hær er ude i i vinteren 1864.


Pædagogisk note:

Rasmus Hedegaard Bergstedt
Den pædagogiske vejledning retter sig mod faget historie i 8.-9. klasse. Programmet viser på en spændende og forståelig facon den historiske kontekst, som slaget i 1864 skal ses i. Udsendelsen bygger på Tom Buck-Swientys bog af samme navn, hvor brevudvekslingen fra Emil og Ernst Schau til disses familier er central. Udsendelsen har derfor stor relevans i behandlingen af bl.a. kanonpunktet "Slaget ved Dybbøl", da udsendelsen spænder over de skæbnesvangre oplevelser soldaterne møder ved fronten, men samtidig redegøres der på fornem vis for optakt såvel som fredsafslutning og de valg der foretages på den politiske scene. Udsendelsen kan derfor bruges i alle tre kompetenceområder alt efter fokus.

  • CFU Danmark
    Hertil findes pædagogisk vejledning
    Hertil findes pædagogisk vejledning


Fysisk beskrivelse:
  • TV-optagelse, 59 min

Klassetrin:
8. til 10. klasse.
Ungdomsuddannelser, Voksenuddannelser

Udgiver: DRKultur
Udgivelsesår: 2014
ID nr.: TV0000029173
TV Dato: 18-04-2014
Spilletid: 59 min.
DK5:
Manuskriptforfatter: Klaus Birch

Vent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...