Billedkunst
Billedfremstilling
Tegning og grafik
Billedkunst
Billedkommunikation
Udstilling
Billedkunst
Billedkommunikation
Udstilling og formidling

UdlånsafdelingenFindes ikke i informationsafdelingenFindes ikke som orienteringseksemplar  4. til 9. klasse Materialesæt 
Huskeseddel:
Emma
Kunst og aktivisme
Please engage me!

Indholdsbeskrivelse:
"Kunst og aktivisme - Please engage me!" er et materialesæt, der understøtter arbejdet med aktivisme i grundskolen
OBS! Følgende materialer skal du selv sørge for: Badges rund diameter 5,5 cm ; Fotokopipapir ; Farveblyanter, blyanter og sakse.


Pædagogisk note:

Marlene Marian Erna Muhlig
Gør undervisningen praksisnær med materialesættet Kunst og aktivisme- Please engage me!, der stiller skarpt på kunstens aktivistiske potentiale i spændet mellem billedudtryk og aktivisme.
Materialesættet byder på spændende genstande, der kan bruges til at udforske mangfoldigheden og udviklingen af aktivisme, se fx de forskellige trykte badges, som hver især fortæller en historie fra den tid, som de er født ind i. Historier om kamp, frihed, lighed og rettigheder og som på mange måder stadig er aktuelle. Derudover indeholder materialesættet badges fremstillet af elever, bøger, kort og banner. Genstandene giver et håndgribeligt og interessant billede af nogle af de sjove, vilde, kreative og kunstneriske aktiviteter, som aktivister har sat i gang gennem tiden. Med genstandene fra materialesættet kan eleverne træne deres demokratiske stemme samt reflektere over muligheder for at handle på deres holdninger ved at fremstille deres egne badges på den medfølgende badgemaskine. Se hvordan i den pædagogiske billedkunst vejledning og i filmen Sådan bruger du en badges maskine. Begge er fyldt med tips og gode ideer til, hvordan eleverne fremstiller badges med deres eget billedudtryk, der stiller spørgsmål og åbner samtaler om de omstændigheder, de lever under lige nu.
Under vejledningen til materialet findes skabelon til badge fremstilling samt link til film, der viser hvordan kunstens billeder kan sætte aktivistiske handlinger i gang. Se fx en hest, der skæres i småstykker, til superlim-aktivister, der rykker ind på museerne.

 • CFU Danmark
  Billedkunst: 4., 5., 6., 7., 8., 9. kl.
  Billedkunst: 4., 5., 6., 7., 8., 9. kl.
  Billedkunst: 4., 5., 6., 7., 8., 9. kl.
  Billedkunst: 4., 5., 6., 7., 8., 9. kl.
  Skabelon til badges
  Skabelon til badges
  Skabelon til badges
  Skabelon til badges

Fysisk beskrivelse:
 • 2 Kasser

Klassetrin:
4. til 9. klasse.

Anvendelsesklausul:
 • Udlånsmaterialer
  • Der kan maksimalt bookes 1 eksemplarer af materialet.
  • Materialet kan lånes i 20 arbejdsdage.
Antal i afdelinger:
 • 1 stk. i udlånsafdelingen. Kan bookes enkeltvis.
Udgiver: CFU, KP
Udgivelsesår: 2023
Faust nr.: 9 004 776 0
DK5:
Pædagogisk note: Marlene Muhlig
Pædagogisk vejledning: Marlene MuhligVent venligst...
Vent venligst mens siden indlæses...