Tilbage
Serie
The Secrets of Your Food
Eng. dok. Michael Mosley og James Wong afslører den spændende fysik, kemi og biologi, der er gemt inde i vores mad. De rejser rundt i verden for at søge efter oprindelsen til vores yndlingsfødevarer og tager os med på en rejse, ind i den mest overdådige mad, helt ned på molekylært niveau.
I første afsnit undersøger de, hvordan fødevarekemien bygger vores kroppe. Michael begynder med at prøve modermælk, som indeholder alt, hvad en baby har brug for - fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Når vi vokser, fortsætter vi med at søge den samme kemi i vores kost. I San Francisco afslører de, hvorfor surdejsbrød er så godt for os, i Filippinerne lærer de, hvordan ris er blevet en vigtig basisfødevarer, og i Bulgarien ser de på hvordan svampe kan blive en vigtig D-vitamin kilde.
I første afsnit undersøger de, hvordan fødevarekemien bygger vores kroppe. Michael begynder med at prøve modermælk, som indeholder alt, hvad en baby har brug for - fedt, kulhydrater, vitaminer og mineraler. Når vi vokser, fortsætter vi med at søge den samme kemi i vores kost. I San Francisco afslører de, hvorfor surdejsbrød er så godt for os, i Filippinerne lærer de, hvordan ris er blevet en vigtig basisfødevarer, og i Bulgarien ser de på hvordan svampe kan blive en vigtig D-vitamin kilde.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetUdgiver
BBC Earth
Faustnummer
CFUSERIE_The_Secrets_of_Your_Food