Tilbage
Serie
Den madkulturelle mulepose til rejsen fra 0.-9.klasse
Forlaget skriver: Dette undervisningsforløb er en del af et samlet materiale der er udarbejdet i projektet: Den madkulturelle mulepose til rejsen fra 0.-9.klasse. Målet med projektet er at udvikle undervisningsmaterialer og eksemplariske undervisningsforløb i et tværprofessionelt samarbejde og at udvikle en god kultur for det fælles måltid. Dette materiale omfatter undervisningsforløbet udviklet til 0.årgang.Vi har udviklet et spil og en bestemmelsesdug til brug i arbejdet med, at bidrage til at elever udvikler sunde madvaner. Materialet skal på en konkret og legende måde være med til at give eleverne et kendskab til de 3 hovedkategorier, som fødevarer kan inddeles i: frugt og grønt, kød og mejeri samt pasta, ris, kartofler og korn. Materialet har til formål at eleverne med en legende og praksisnær tilgang skal: udvikle deres kendskab til forskellige fødevarer og fødevaregrupper. opnå viden om sunde og mindre sunde fødevarer. kunne sammensætte et sundt og varieret måltid. kunne fortælle om deres valg. Materialet indeholder mange overvejelser omkring arbejdet med elevernes egne madpakker. Bestemmelsesdugen er bl.a. tænkt til, at en elev kan placere sin madpakke på relevante felter i y-tallerkenen. Her er det vigtigt, at det ikke bliver en pegen fingre af en madpakke, der ikke fordeler sig efter y-tallerkenens principper, men et udgangspunkt for en snak om, hvad der f.eks. kan være anderledes, for at den fordeler sig på alle felterne. Af samme grund har vi valgt at tilføje et lyserødt snack-felt til dugen. I dette felt kan eleven placere ting, som falder uden for y-tallerkenens grupper af fødevarer. F.eks. mælkesnitter, drikke-yoghurt og lignende. Der er ikke noget fast svar på, hvor grænsen går mellem, hvornår en yoghurt skal placeres i mejeri, og hvornår den skal placeres i snack-feltet. Vores tanke er, at også dette skal være en del af snakken med eleverne. Et pejlemærke kan være: er det noget vores krop har brug for. Her er det en oplagt mulighed at supplere med en snak om sukker og mindre sunde fødevarer.
Log ind og få adgang
Du skal logge ind med Unilogin eller WAYF - så kan du låne materialetUdgiver
Svendborg Kommune
Faustnummer
CFUSERIE_Den_madkulturelle_mulepose_til_rejsen_fra_0.-9.klasse